4 populära långivare i låneindustrin

Det är vanligt att svenskar lånar pengar. Att renovera eller bygga om bostaden, alternativt köpa ett hus, en bil eller en båt är alla vanliga anledningar till att svenskar väljer att låna pengar. 

Men hur kan man låna pengar på det smartaste sättet – och vilka aktörer verkar inom låneindustrin?

Dessa frågor besvarar vi i denna artikeln.

 

Hur lånar man på ett smart sätt?

Det smartaste sättet att låna på är att låta en låneportal jämföra låneerbjudanden i ditt ställe. Mer specifikt anger du hur mycket du vill låna samt vilken avbetalningstid som ska gälla. Därefter får du ta emot låneerbjudanden från de långivare som låneportalen samarbetar med.

Det är alltid gratis att jämföra lån via en låneförmedlare, då dessa tar ut en ersättning av kreditorerna och inte dig. Om du jämför lån via en låneportal försäkrar du dig även om att du minimerar dina kostnader för lån, då långivarna tvingas att tävla om att ge dig det billigaste lånet.

 

4 perfekta långivare i Sverige

  1. Lånea, där du kan jämföra lån från 24 långivare.
  2. Anmärkning.se, där du kan jämföra lån från 10 långivare. 
  3. Sambla, där du kan jämföra lån från 35 långivare.
  4. Lånekoll, där du kan jämföra lån från 30 långivare.

Nedan pratar vi mer om de låneportaler som precis nämnts i större detalj.

 

1. Lånea – en pigg nykomling

Om man exempelvis tar ett smslån genom Lånea, Hittasmslån, Lånen eller Lånekoll ser man alltid vilka villkor som gäller. Men nu ska vi dock prata mer om Lånea, som är en låneportal som alltid är transparenta. De propsar aldrig för att någon som inte bör ta ett lån ska välja att göra så, och utöver det är artiklarna informativa.

Än så länge är det lånejämförelser från 24 långivare som gäller. Det är inte mest i branschen, men då alla viktiga långivare samarbetar med Lånea utgör inte detta någon nackdel. Lånea är en ung låneportal som har framtiden för sig, och enkelhet samt ärlighet verkar vara deras ledord.

 

2. Anmärkning.se – lån för personer med dålig ekonomi

På Anmärkning.se kan du jämföra lån från 10 kreditorer, vilket är en relativt blygsam siffra. Låneportalen fokuserar främst på att personer som har dålig ekonomi ska kunna ta lån, trots att de har en betalningsanmärkning. Du behöver förvisso inte sitta i en dålig ekonomisk sits för att jämföra lån via Anmärkning.se.

Vi vill tillägga att alla kreditportaler som vi nämner i denna artikel listar långivare som beviljar lån trots betalningsanmärkning. Så det faktum att Anmärkning.se vänder sig åt personer med dålig ekonomi är ingenting som särskiljer dem från konkurrenterna.

 

3. Sambla – en av Sveriges största låneportaler

Sambla är en av Sveriges mest populära låneportaler. De samarbetar med 40 kreditorer, och deras webbsida är såväl begriplig som snabbladdad. Men innan du väljer att besöka webbsidor likt Sambla är det en god idé att besöka ett webbforum för att se vad riktiga användare tycker om låneportalerna.

Låneforum.se är en utmärkt resurs för dig som vill veta mer om hur svenska låneportaler arbetar. På Låneforum hittar du även mer information om hur akutlån samt skattejämkning fungerar.

 

Tips: Så mycket koldioxid släpper Sverige ut per år

 

4. Lånekoll – en låneportal med unik design

Lånekoll är en kreditportal som samarbetar med 30 långivare. Deras webbsida går i lila toner, vilket är utmärkt för vissa men ett ögonsår för andra. Som brukligt kan du jämföra lån, och detta genom en lånewidget som är enkel att förstå sig på.

 

Vad särskiljer en bra kontra en dålig låneportal?

Bra låneportaler samarbetar med många olika långivare, för att maximera dina möjligheter bli beviljad ett billigt lån. Men antalet låneaktörer är inte allt. Bara för att en specifik låneportal samarbetar med 55 kreditorer behöver inte det betyda att den är bäst.

Det kan mycket väl vara så att en låneportal med få samarbetande långivare valt att låta dig jämföra lån med kreditorer som de litar på. En bra låneportal ska även vara ärlig i sina beskrivningar, och aldrig försöka övertyga någon att ta ett lån om det skulle vara en dålig idé.

Leave a Comment